Prvé kolo Svetového pohára a Majstrovstvá sveta v paralelnom slalome v Unterensingene, Nemecko

04.06.2016 00:19

V sobotu, 4. júna, bola oficiálne zahájená korčuliarska sezóna prvými pretekmi tohto roka. V nemeckom Unterensingene sa najprv konalo prvé kolo Svetového pohára v slalome a následne program pokračoval Majstrovstvami sveta v paralelnom slalome. Slovensko dosiahlo historický úspech, keď v priebehu jedného dňa vybojovali naši pretekári až tri umiestnenia v TOP 10. 

V preteku Svetového pohára obsadila Lenka Keselá fantastické 8. miesto a Barbora Liptáková skončila na 16. priečke (obidve Kesely team). V kategórii mužov sa ako prvý Slovák dostal medzi najlepších 10 pretekárov Dušan Ambros (Ambros Ski Club), ktorý obsadil konečné 9. miesto.

Do pretekov paralelného slalomu sa kvalifikovali všetci traja slovenskí pretekári. Dušan Ambros aj Barbora Liptáková vypadli z bojov o titul v osemfinále. Najúspešnejšou pretekárkou bola Lenka Keselá, ktorá potom, ako vyradila prvú nasadenú a zároveň víťazku kvalifikácie Manuelu Schmol, vo štvrťfinále narazila na budúcu víťazku celých pretekov a v predčasnom finále vypadla s Claudiou Wittmann. Lenka Keselá tak nakoniec obsadila výborné 6. miesto.

Výsledková listina paralelného slalomu tu

Späť