Majstrovstvá Európy a piate kolo Svetového pohára vo Villabline, Španielsko

17.08.2018 12:03

Už štvrtýkrát sa preteky Svetového pohára presunuli do španielskeho mesta Villablino. Počas predĺženého víkendu si pretekári zmerali sily až v štyroch rôznych pretekoch: Majstrovstvá Európy v tímovej súťaži a Svetový pohár (piatok, 17.8.), Majstrovstvá Európy v paralelnom slalome (sobota, 18.8), Majstrovstvá Európy v slalome (nedeľa, 19.8.). Preteky boli opäť veľkolepým divadlom so skvelou organizáciou, čo okrem množstva pretekárov prilákalo aj zástupy divákov.

Slovenskí reprezentanti sa predstavili vo všetkých disciplínach. V piatok ráno odštartovali pretekanie tímovou súťažou. Tím v zložení Barbora Liptáková, Lenka Keselá, Dušan Ambros a Šimon Lipták obsadil 4. miesto. V ten istý deň sa ešte uskutočnili preteky Svetového pohára, kde si naši reprezentanti počínali nasledovne: Lenka Keselá- 13. miesto; Šimon Lipták- 21. miesto; Dušan Ambros- 30. miesto; Barbora Liptáková, Barbora Tichá, Ema Nogová, Terézia Ančicová, Andrej Tichý, Marek Noga, Matúš Noga- nepostúpili do druhého kola.

V sobotu sa pokračovalo paralelným slalomom, v ktorom sa pretekári predstavili rozdelení podľa vekových kategórií. Barbora Tichá, Terézia Ančicová, Andrej Tichý, Marek Noga a Matúš Noga nepostúpili do vyraďovacích fáz z kvalifikácie. Ema Nogová vypadla v šestnásťfinále. Lenka Keselá, Barbora Liptáková a Šimon Lipták vypadli v osemfinále. Najďalej sa dostal Dušan Ambros, ktorý sa v kategórii masters prebojoval až do finále a nakoniec obsadil 2. miesto.

Záverečnými pretekmi boli Majstrovstvá Európy v slalome, ktoré sa rovnako uskutočnili podľa vekových kategórií. V kategórii žiačky obsadila 18.miesto Ema Nogová. V kategórii žiaci obsadil 15. miesto Matúš Noga. V kategórii juniorky obsadila 21. miesto Terézia Ančicová a 22. Barbora Tichá. V kategórii juniori obsadil 11. miesto Šimon Lipták. V kategórii ženy obsadila 12. miesto Lenka Keselá a 15. Barbora Liptáková. V kategórii masters obsadil 3. miesto Dušan Ambros a 9. Marek Noga.

Späť