Majstrovstvá Českej republiky vo Vyššom Brode, Česká republika

03.09.2022 19:04

Cez víkend 3. a 4. septembra sa v českom Vyššom Brode uskutočnili posledné tri kolá Československého pohára, ktoré boli zároveň pretekmi Majstrovstiev Českej republiky. Na štarte sobotného slalomu a kombinácie a nedeľného obrovského slalomu samozrejme nemohli chýbať ani slovenskí pretekári, ktorí sa týchto pretekov zúčastnili v hojnom počte. Okrem medailových pozícií v samotných pretekoch sa naši jazdci uchádzali aj o popredné umiestnenia v celkovom hodnotení Československého pohára.

Vynikajúce výsledky naši reprezentanti dosiahli už v úvodných pretekoch slalomu, v ktorom nezaváhali najmä Ján Delinčák (mladší žiaci) a Lenka Keselá (juniorky a ženy). Obaja si vo svojich kategóriách prišli pre víťazstvo a posunuli sa tak bližšie k celkovému víťazstvu v CILA cup-e. Na medailu sa podarilo dosiahnuť aj Šimonovi Liptákovi, ktorý skončil v kategórii juniori a muži druhý. Ďalší slovenskí zástupcovia sa umiestnili nasledovne: Filip Schvarc (mladší žiaci) - 6. miesto, Marek Noga (masters muži) - 6. miesto, Terézia Ančiová (juniorky a ženy) - 6. miesto, Ema Nogová (juniorky a ženy) - 7. miesto, Artur Janáček (juniori a muži) - 4. miesto, Matúš Noga (juniori a muži) - 7. miesto, Martin Schvarc (juniori a muži) - 8. miesto.

Nabitý sobotný program pokračoval pretekmi kombinácie. V týchto pretekoch si neohrozene pre víťazstvo prišiel opäť Ján Delinčák, ktorý vo svojej kategórii dominoval s dvojsekundovým náskokom. Zhodne strieborné medaile si odniesli aj Lenka Keselá a Šimon Lipták. Medzi klasifikovanými v jednotlivých kategóriách boli aj Marek Noga (5. miesto), Ema Nogová (5. miesto), Artur Janáček (7. miesto) a Martin Schvarc (8. miesto).

Finále Československého pohára sa konalo v nedeľu v disciplíne obrovský slalom. Slovenskí jazdci predviedli to najlepšie, čo v nich je a nakoniec odchádzali až s tromi zlatými medailami. Zlatý hetrik zavŕšil v nedeľu Ján Delinčák, ktorý dvomi vynikajúcimi jazdami dosiahol na víťazstvo aj v obrovskom slalome. Mimoriadne dramatické boli preteky v kategórii junioriek a žien, keďže výsledok obrovského slalomu rozhodoval aj o celkovom poradí v Československom pohári. Lenka Keselá sa však so situáciou popasovala bravúrne a okrem víťazstva v pretekoch si prišla aj pre víťazstvo v celkovom hodnotení CILA cup-u. Tretie zlato pre náš tím pridal ešte Šimon Lipták, ktorý nedal v druhom kole súperom žiadnu šancu a mohol sa tak tešiť z víťazstva. Ďalej sa vo svojich kategóriách na 6. mieste umiestnil Marek Noga, na 5. mieste Ema Nogová, na 5. mieste Matúš Noga a na 7. mieste Artur Janáček.

V celkovom hodnotení Československého pohára CILA cup sa slovenskí jazdci umiestnili nasledovne:

  • Simona Ambrosová (predžiačky) - 2. miesto
  • Ján Delinčák (mladší žiaci) - 1. miesto
  • Filip Schvarc (mladší žiaci) - 3. miesto
  • Lenka Keselá (juniorky a ženy) - 1. miesto
  • Ema Nogová (juniorky a ženy) - 4. miesto
  • Barbora Liptáková (juniorky a ženy) - 7. miesto
  • Terézia Ančicová (juniorky a ženy) - 8. miesto
  • Šimon Lipták (juniori a muži) - 2. miesto
  • Matúš Noga (juniori a muži) - 4. miesto
  • Artur Janáček (juniori a muži) - 5. miesto
  • Martin Schvarc (juniori a muži) - 6. miesto
  • Marek Noga (masters muži) - 3. miesto
  • Dušan Ambros (masters muži) - 4. miesto

Výsledky slalomu tu

Výsledky kombinácie tu

Výsledky obrovského slalomu tu

Výsledky celkového hodnotenia CILA cup-u tu

Fotogaléria tu

Späť