1. kolo Svetového pohára 2024 v Slovinsku

29.05.2024 12:41

V malebnom slovinskom mestečku Slovenj Gradec sa uplynulý víkend 25.-26.5.2024 uskutočnili prvé tohtoročné preteky svetového pohára inline alpin. V sobotu za krásneho slnečného počasia sa konali preteky Slovenian Trophy. Z našich pretekárov sa na veľmi peknom 5. mieste v kategórii žien umiestnila Lenka Keselá a na takom istom mieste sa v kategórii juniori muži umiestnil Filip Schvarc. Z ďalších pretekárov Ema Nogová v kategórii ženy skončila na 16.mieste a Marek Noga v kategórii masters na 4.mieste.

V nedeľu 26.5.2024 počasie v Slovenj Gradec ukázalo svoju tradičnú tvár a 1.kolo svetového pohára sa išlo v daždi. V náročných podmienkach z našich pretekárov okrem veterána Mareka Nogu všetci bodovali. V kategórii žien Lenka Keselá skončila na 12.mieste a Ema Nogová na 26.mieste. V kategórii mužov Martin Schvarc skončil na 21. mieste, Tomáš Srnánek na 22.mieste a Filip Schvarc na 26.mieste.

Pretekov svetového pohára sa zúčastnili pretekári z Nemecka, Česka, Japonska, Talianska, Poľska, Srbska, Chorvátska, Švajčiarska, Lotyšska, Slovinska a samozrejme Slovenska. Podujatie bolo zorganizované na veľmi vysokej úrovni. Organizátori sa prezentovali kvalitným sprievodným programom a výborným zabezpečením.

Späť