Druhé kolo Svetového pohára vo Vysokej Peci, Česká republika

18.06.2023 13:33

Vysoká Pec je už tradičnou zastávkou Svetového pohára a inak tomu nebolo ani v aktuálnej sezóne. Obávaná trať s legendárnou zákrutou opäť preverila schopnosti najlepších jazdcov nielen z Európy, ale aj z celého sveta. Na štart sobotného CILA cup-u v obrovskom slalome a nedeľného Svetového pohára v slalome sa postavili pretekári z 10 rôznych krajín a nechýbali samozrejme ani reprezentanti Slovenska. V sobotných pretekoch si z našich najlepšie počínal Ján Delinčák, ktorý v kategórii starších žiakov obsadil 5. miesto. V rovnakej kategórii skončil na 10. mieste Filip Schvarc. V kategórii žien obsadila 14. miesto Lenka Keselá. V kategórii mužov skončil na 13. mieste Šimon Lipták, na 19. mieste Tomáš Srnánek a na 21. mieste Martin Schvarc. 

Výsledky sobotného obrovského slalomu tu

Nedeľný slalom neostal svojej povesti nič dlžný, keďže stavitelia trate pripravili dve náročné kolá, ktoré preverili aj tých najlepších z najlepších. Vynikajúcu formu potvrdila Lenka Keselá, ktorá obhájila svoju pozíciu z prvého kola Svetového pohára a opäť skončila na 4. mieste. Rovnako si 4. priečku udržala aj v priebežnom celkovom hodnotení Svetového pohára. V mužoch sa po prvýkrát v tejto sezóne predstavil Šimon Lipták, pričom sezónny debut mu vyniesol príjemné 13. miesto. Veľmi slušne si počínali aj Ján Delinčák na 20. mieste a Martin Schvarc na 21. mieste. Na bodovanú priečku dosiahol ešte Tomáš Srnánek, ktorý aj napriek pádu v druhom kole skončil na 26. mieste.

Výsledky Svetového pohára tu

V rámci nedeľných pretekov sa konali aj vložené preteky CILA cup-u, z ktorých si naši reprezentanti odniesli až 4 cenné kovy. Na víťazstvo vo svojej kategórii dosiahli Ján Delinčák (starší žiaci) a Lenka Keselá (ženy). Ďalej striebornú medailu získal Filip Schvarc (starší žiaci) a bronz si vybojoval Martin Schvarc (muži).

Späť